במשטרת ישראל הובהר היום כי לא תיפתח חקירה כנגד חברי הכנסת בלי פנייה רשמית ומאושרת ממפכ"ל המשטרה, דני לוי. ההודעה שפורסמה, והמהווה תגובה לדיווחים על חקירת חברי הכנסת מהקואליציה, נועדה להבהיר את עמדת המשטרה מול ההתנהלות של הפרקליטות והיועמ"שית.
המשטרה מוסרת כי פנייה באמצעי התקשורת לא מקובלת
במסגרת ההודעה שפרסמה המשטרה, נטען כי גורמים בפרקליטות, כמו גם היועצת המשפטית לממשלה, פנו אליהם דרך אמצעי התקשורת במקום לפנות באופן ישיר ובדרך המקובלת. "צר לנו על הבחירה לפנות דרך התקשורת ולא בצורה גלויה ומסודרת", נמסר מהמשטרה, תוך שהם מדגישים את החשיבות שבפנייה ישירה על מנת להימנע מטעויות או אי הבנות.
חקירה שלא תחל מבלי אישור מהמפכ"ל
במשטרת ישראל הדגישו כי הם לא קיבלו פנייה רשמית בעניין החקירה, לא ממפכ"ל המשטרה דני לוי ולא מראש אגף חקירות ומודיעין. "החקירה לא תתחיל עד שיתקבל אישור רשמי מהמפכ"ל", נאמר בהודעת המשטרה.
המתיחות בין הפרקליטות והמשטרה
ביום חמישי, פרסמה היועמ"שית גלי בהרב מיארה ופרקליט המדינה עמית אייסמן את ההודעה כי הוחלט לפתוח בחקירה נגד שלושה חברי כנסת מהקואליציה: עמיחי אליהו, ניסים ואטורי וצבי סוכות. הם חשודים במעורבות בפריצה לבסיס שדה תימן. חברי הכנסת, מצידם, תקפו את ההחלטה.
התגובה הצפויה מצד חברי הכנסת
חבר הכנסת עמיחי אליהו, שר המורשת, לא היסס להביע את התנגדותו החריפה להחלטת היועצת המשפטית, וטען כי מדובר ב**"ניסיון לנקום בחברי כנסת מהימין"**. חבר הכנסת ניסים ואטורי, גם הוא, הודיע כי לא יציית להוראות להיחקר. אליהו הוסיף ודרש לשמור על חוק החסינות, אשר, לדבריו, נועד להגן על חברי הכנסת מפני פגיעות לא מוצדקות בכוח השלטוני: "החסינות נועדה להבטיח שליחות ציבורית אמיתית ומנועת פוליטית".
הצעד הבא
נראה כי המתח בין המשטרה לפרקליטות עלול להימשך, במיוחד לאור הצהרותיהם הנחרצות של חברי הכנסת. הנושא מציב סימני שאלה בנוגע למערכת היחסים בין הגופים השונים והדרכים בהן יש לפעול כאשר מדובר בחקירות רגישות שמערבות פוליטיקאים.