לאור חקירות פרשת 'קטאר גייט' ונושא פיטורי ראש השב"כ, רה"מ חושף פרטים המעידים בין היתר על חקירה שנועדה למנוע את פיטורי ראש השב"כ.
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסם אתמול בערב סרטון דרמטי שבו חשף את השתלשלות האירועים שהובילו להדחת ראש השב"כ, רונן בר. נתניהו לא היסס להסביר בצורה ברורה ומפורשת את הסיבות שהובילו אותו להחלטה, תוך שהוא מדגיש כי הפיטורים לא היו קשורים לחקירה הנוגעת לקטאר.
רונן בר מסיים את כהונתו כראש השב"כ
ההחלטה להפסיק את כהונתו של ראש השב"כ הייתה, לפי נתניהו, עניין של זמן. "הפיטורים לא נועדו למנוע את החקירה, אלא החקירה נועדה למנוע את הפיטורים", ציין ראש הממשלה. את טענותיו החל בכך שהסביר כי מערכת היחסים בין השניים הידרדרה כבר בשבעה באוקטובר, אז התרחשו האירועים המובהקים אשר שכנעו אותו כי אין עוד מקום להמשך כהונתו של בר.
הסיבה העיקרית לאי האמון בראש השב"כ
נתניהו פירט את השתלשלות האירועים שבהם איבד את האמון בראש השב"כ. הוא ציין כי רונן בר לא העיר אותו ביום הקריטי של השבעה באוקטובר, ולא פעל לשדרג את המענה המתואם לאירועים, דבר שגרם לו לחשוש מהיכולת של בר להוביל את השירות בתקופה קשה זו.
תחקירים ממתינים: מכתבו של רונן בר
במהלך הסרטון, נתניהו הציג את מכתבו של רונן בר, שנשלח לו ב-15 בפברואר, בו הביע בר את הקשיים בהגשת תחקירי השב"כ במועד שנקבע. "ביקשתי ממנו להגיש את התחקירים עד ה-15 בפברואר, אך הוא ביקש ארכה", אמר נתניהו. באותו זמן, לפי נתניהו, בר היה אמור להציג את עיקרי התחקירים, אולם הוא לא עמד בלוחות הזמנים.
זכותה של הממשלה להפסיק את כהונתו של ראש השב"כ
לסיום, נתניהו חזר והדגיש כי לפי החוק במדינת ישראל, יש לממשלה את הזכות להפסיק את כהונתו של ראש השב"כ בכל עת, גם לפני תום התקופה המוגדרת. הוא גם ציין כי ההתנהלות הפוליטית במדינה נותרה דמוקרטית וכי ישראל לא תיכנס לשום סוג של מלחמת אחים בעקבות ההחלטה.
נתניהו סיכם את דבריו במילים: "אנו מדינת חוק, והחלטות הממשלה יישארו תמיד בהתאם לחוק".