המאבק המתקיים בים סוף ובמפרץ עדן עבר שלב חדש, כאשר ארה"ב הודיעה על תחילתה של התקפה צבאית רחבת היקף כנגד ארגון הטרור החות'י בתימן. המבצע, שאותו הורה נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, מגיע בתגובה להתקפות הבלתי פוסקות של החות'ים על כלי שיט, מטוסים ומל"טים אמריקאיים ובינלאומיים, אשר הפרו את חופש הניווט העולמי וגרמו לנזקים חמורים לכלכלה הבינלאומית.
עד כה הותקף מטה הלשכה המדינית של החות'ים בצנעא, ובנוסף הותקפו אתרים צבאיים, מחסני נשק ומרכזי פיקוד של החות'ים. עוד דווח כי הותקפו אתרים צבאיים ומתקני שיגור בצעדה, צפון תימן, כמו גם לבתי בכירים. מס' ההרוגים מהתקיפות עלה ל-13, פלוס 9 פצועים.
תגובה חריגה למתקפות החות'ים
במהלך הלילה, הנשיא טראמפ הודיע על התחלת המבצע הצבאי, שכולל תקיפות ישירות על מתקני מפתח של החות'ים. "החות'ים עברו גבולות", הצהיר טראמפ, "הם פתחו במתקפות אכזריות חסרות רחמים, והם לא יימלטו מהתוצאה". טראמפ האשים את איראן בתמיכתה הכספית והלוגיסטית בארגון החות'י, שמשך יותר משנה הטריד את מסלולי השיט במימי תעלת סואץ, ים סוף ומפרץ עדן.
האיומים על הסחר הבינלאומי
התקפות החות'ים, אשר כוונו אל כלי שיט מסחריים, גרמו לפגיעה קשה במעבר הסחורות העולמיות, במיוחד באזורי המים האסטרטגיים. כל זאת, כשהם שיבשו את מסלולי השיט החשובים ביותר בעולם, והציבו איום ישיר על חופש הניווט הבינלאומי. עם זאת, החות'ים לא הסתפקו בהתקפות ימית בלבד, אלא גם פגעו במטוסים ובמל"טים אמריקאיים, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות.
פעולות התגובה של ארה"ב
בין המטרות שהותקפו היו מכ"מים, מערכות הגנה אווירית, טילים וכטב"מים, אשר כל אחד מהם שימש את החות'ים על מנת להחמיר את המשבר ולהפוך את הפעולות הצבאיות שלהם לאפקטיביות יותר. טראמפ הורה למערכת הצבאית לפעול בנחישות ובמהירות כדי לשוב ולשחרר את נתיבי השיט מהשפעת החות'ים, תוך שימוש בכוח עז נגד מטרות אסטרטגיות שלהם.
קביעת הגבולות: "לא נסבול התקפות נוספות"
טראמפ הדגיש בנאומו כי לא יאפשרו לחות'ים להמשיך בהתקפותיהם. "ננקוט בכוח קטלני בלתי מוגבל עד שהמטרה תושג", הצהיר, והוסיף כי התקפות החות'ים פגעו ישירות בכלכלה העולמית והביאו להפסדים של מיליארדי דולרים, בנוסף לסיכון חיים של אזרחים חפים מפשע.
תקווה לעתיד
ההתקפות הצבאיות האמריקאיות שואפות לשים קץ לפעולות החות'ים, ולהשיב את יציבות הנתיבים הימיים העולמיים. בעוד שלמבצע זה עשויות להיות השלכות רחבות, נראה כי ארה"ב נחושה להחזיר את הסדר באזורי המים החיוניים ולהבטיח את חופש הניווט על פני האוקיינוסים.