המערכת הפוליטית בישראל סוערת בעקבות דוח ועדת החקירה של מועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות, אשר טוען כי קיימת תשתית ראייתית להאשמת ישראל בביצוע רצח עם במהלך הלחימה בעזה. הדוח עורר תגובות חריפות בקרב שרי הממשלה, חברי הכנסת ואנשי ציבור, שהגיבו בחריפות והביעו זעזוע מההאשמות.
הצד הישראלי: תגובות נזעמות
השר מיקי זוהר, שר התרבות והספורט, לא חסך במילים וכינה את הדוח "צביעות בלתי נגמרת" של האומות המאוחדות. לדבריו, הארגון לא גינה את זוועות הרצח, האונס והחטיפות שביצעו טרוריסטים בעיצומה של מתקפת ה-7 באוקטובר, אך בחר להאשים את ישראל בפשעי מלחמה. זוהר הדגיש כי אין כל בסיס לאשמות אלו, וכי ישנה אפליה בוטה נגד המדינה היהודית.
הסערה בתוך הכנסת: "שפל מוסרי"
גם בני גנץ, יו"ר מפלגת "המחנה הממלכתי", לא נשאר אדיש. גנץ, שהביע את זעמו על הדוח, אמר כי הוא מייצג "שפל מוסרי ועיוורון מוחלט". חבר הכנסת ציין כי הדוח מתעלם מהזוועות שביצע חמאס, ובכך למעשה הוא מעניק רוח גבית לארגוני טרור ולעיוות ההיסטוריה. "החוקרים ששחררו את הדוח הזה לא רק משקרים, הם מסכנים את הביטחון העולמי", אמר גנץ.
התגובות ממשרד החוץ: "עלילת דם חסרת תקדים"
גם במשרד החוץ לא נותרו חייבים, ודובר המשרד, אורן מרמורשטיין, תקף את הדוח בחריפות. הוא כינה אותו "עלילת דם חסרת תקדים", והוסיף כי מדובר במסמך שגובל בהסתה ובאנטישמיות. לדבריו, עלילת הדם שהוצגה בדוח היא אחת מהשקרים הגדולים ביותר שהעולם ראה אי פעם, והשימוש בכינוי "רצח עם" כלפי ישראל הוא בלתי מקובל בעליל.
החשש מהשפעה על המערכת הבינלאומית
לא רק בישראל נרשמו תגובות נזעמות, אלא גם בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו התבטא בחריפות נגד מועצת זכויות האדם של האומות המאוחדות, אשר פרסמה את הדוח. הוא טען כי מדובר בארגון "אנטישמי ופתטי", שהשקפת עולמו מעוותת ומשרתת את מטרותיהם של גורמים עוינים. "הם לא רק ממציאים עלילות דם, הם מסכנים את שלום העולם", אמר נתניהו.
המשמעות הבינלאומית של הדוח
הדוח האמור לא רק שהוא עורר סערה בישראל, אלא גם צפוי להשפיע על מערכת היחסים של ישראל עם מדינות רבות בעולם. רבים חוששים כי האשמות אלו יכולות להוביל להחרפת הביקורת על ישראל בזירה הבינלאומית ולהגביר את הלחץ מצד מדינות וארגונים לא ממשלתיים. יש הסבורים כי מדובר בניסיון להכפיש את ישראל ולהחליש את עמידתה בזירה העולמית.
סיכום: הסערה שהתעוררה בעקבות דוח האומות המאוחדות מצביעה על המתח הגובר בין ישראל לארגונים בינלאומיים. בישראל רואים את הדוח כעלילת דם חסרת בסיס, בעוד שבקרב קהלים בינלאומיים ניכרת דאגה מההשלכות האפשריות של האשמות חמורות אלו.