המשפט של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בפרשת "תיק 4000", נכנס לשלב נוסף עם שינויים חשובים במועדי הדיונים. השופטת רבקה פלדמן פרידמן הציעה להקדים את תחילת הדיונים לשעה 09:30 בבוקר, ובנוסף לכך, ביקשה לשנות תאריכים של ימי דיונים מסוימים. ראש הממשלה נתניהו מצידו הסכים למרבית השינויים, אך במקביל ישנם אתגרים אחרים העולים במהלך המשפט.
השינוי בשעות הדיונים: אפשרות חדשה?
היום (שני) בדיון האחרון, השופטת פלדמן פרידמן הציעה להוסיף חצי שעה לכל דיון ולהתחיל אותם בשעה 09:30, במקום 10:00 כפי שהיה עד כה. ראש הממשלה נתניהו לא התנגד והסכים שהשינוי יהיה אפשרי, תוך שימת דגש על התאמת לוחות הזמנים של כל המעורבים.
כמו כן, התעורר הצורך לעדכן את מועדי הדיונים עבור ימים מסוימים. למשל, ביום רביעי של פסח, הדיון לא ייערך כפי שתוכנן, ובמקום זאת, תכנס עדות רצופה של נתניהו בימים שני ושלישי. השופטת אף הציעה שינוי נוסף: ביטול דיון מתאריך 26.5 והעברתו ל-5.6, בעקבות חג ירושלים.
האם השינויים צפויים לפגוע בהליך המשפטי?
הפרקליטות הבעת התנגדות לשינויים במועדי הדיונים, בטענה כי שינוי המתכונת עשוי לפגוע בהליך המשפטי ובסדר הזמנים שנקבע מראש. עורך הדין של נתניהו, עמית חדד, הדגיש כי ישנה בעיה עם השינויים, שכן הוא מחויב לניהול מספר תיקים במקביל, ויום חמישי לא תמיד מתאים לו. השופטת השיבה כי יש לנסות ולגשר על המחלוקות, אך ברור שהמשפט הזה מצריך גמישות מרבית.
חקירות ההגנה: לא הכל חד משמעי
במהלך המשפט, הגנתו של נתניהו מתמקדת בפריצת סעיפים מתוך כתב האישום, תוך ניסיון להוכיח כי הראיות נגדו אינן חד-משמעיות. בדיון האחרון, ההגנה העידה על מקרים בהם ניסו להוכיח כי לא הייתה השפעה של נתניהו על סיקור התקשורת – עניין שמוביל את ההגנה לחשוב שהאישום בנוגע לשוחד אינו מבוסס כראוי.
בנוסף, אחד המקרים המרכזיים בו התמקדו עורכי דינו של נתניהו היה ראיון שנתן ראש הממשלה לאתר "וואלה" בשבוע שלפני הבחירות ב-2015. במהלך הדיון נטען כי הייתה התערבות בתוכן הראיון, כשההגנה ניסתה להוכיח שהסיקור היה מוטה ושגוי.
נתניהו על קרבתו לפילבר: הכחשה גורפת
שאלות רבות עלו בנוגע למינויו של משה פילבר לתפקיד מנכ"ל משרד התקשורת, וזאת בשל הקרבה האישית ביניהם. במהלך העדות, נתניהו הכחיש את הטענות בדבר קרבה מיוחדת לפילבר והדגיש כי לא היה קשר עם פילבר במשך 10-12 שנים. "לא הייתה שום קרבה מיוחדת", טען נתניהו והוסיף כי השיקול העיקרי במינוי היה כישוריו הניהוליים של פילבר.
נתניהו אף הדגיש כי טענות המקדמות את רעיון השוחד או קשרים פוליטיים אינן נכונות: "הם מנסים ליצור ארומה של שחיתות", אמר בנחרצות. התשובות הללו היו חלק מניסיון להוכיח כי ההחלטות לא התקבלו ממניעים אישיים אלא מתוך שיקולים מקצועיים.
המאמץ להוכיח חפותו: לא נותרו הרבה אפשרויות
כעת, עם הצגת טיעוני ההגנה והעדויות המועטות שברשותם, הצוות המשפטי של ראש הממשלה נתניהו מתמודד עם אתגר לא פשוט – כיצד להפריך את האישומים מבלי להיות חשופים לפגיעות נוספות. השופטת פלדמן פרידמן ציינה כי הזמן שהוקצה להגנה מוגבל, ויהיה עליהם לבחור בקפידה אילו טיעונים להציג.
בינתיים, המערכת המשפטית תמשיך לפעול תחת לוחות זמנים צפופים ומורכבים, ונותר לראות כיצד יתפתחו הדברים בשבועות הקרובים.