משרד האוצר, בראשותו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ', יחד עם מ"מ שר לביטחון לאומי, חיים כץ, הגיעו להסכם חשוב שיביא להגדלת התקציב השנתי של המשרד לביטחון לאומי לשיא חדש של כ-28 מיליארד ש"ח לשנת 2025. הגידול התקציבי, שמתמקד בהשקעה במשטרת ישראל, שירות בתי הסוהר ומערך הכבאות וההצלה, נועד להתמודד עם האתגרים הביטחוניים והפנימיים המתרקמים במדינה בשנים האחרונות.
1. הגידול התקציבי והמשאבים החדשים
התקציב החדש לא יישאר בגדר שינוי סמלי. מדובר בהגדלה משמעותית שתשפיע באופן ישיר על המשטרה, שירות בתי הסוהר והכבאות וההצלה. הסכום הנוסף יוקצה, בין השאר, לבניית מתקני כליאה חדשים בעקבות העלייה במספר האסירים הביטחוניים, וביצוע שיפורים בשירותי החירום וההצלה. "הגדלת התקציב תאפשר למשטרת ישראל ולכוחות הביטחון לשמור על המשילות ולחזק את הביטחון הפנימי של אזרחי ישראל", אמר סמוטריץ’.
2. הקצאת מיליארדי ש"ח לשירות בתי הסוהר
חלק מהסכום הגדל יוקצה לשירות בתי הסוהר (שב"ס), אשר ייהנה ממימון בסך 1.9 מיליארד ש"ח עבור בניית מתקני כליאה חדשים. מדובר במענה ישיר וחשוב לבעיות הכליאה המתרקמות במדינה, במיוחד לאור העלייה המרשימה במספר האסירים הביטחוניים. בנוסף, יתווספו כ-300 תקנים חדשים לכוחות התערבות מיוחדים, אשר יסייעו במשימות השונות של שב"ס.
3. הסכמים חדשים בשכר לעובדי הביטחון
תוספת התקציב לא מסתכמת רק בהשקעה בתשתיות ובמשאבים חדשים. לצד הגידול התקציבי, הוסכם גם על תוספות שכר משמעותיות לעובדי הביטחון. ההסכם, שנחתם בחודש שעבר, מבטיח תוספת שכר של עד 2,000 ש"ח למשטרה ולשירות בתי הסוהר, שתשולם כבר באפריל 2025. תוספות שכר נוספות יינתנו עד לשנת 2028, ובסופו של תהליך השכר יגדל בכ-3,000 ש"ח. "תוספות השכר הן הכרה בעבודת השוטרים, הסוהרים והלוחמים, שמבצעים משימות קשות ומורכבות במציאות הביטחונית הנוכחית", ציין השר חיים כץ.
4. האתגרים שבפני משרד הביטחון הלאומי
האתגרים שעומדים בפני משרד הביטחון הלאומי לא פשוטים. השר חיים כץ התייחס לכך באומרו כי "נצטרך לעשות כלכלת משפחה, לתעדף משימות ולקבוע סדר עדיפויות". יחד עם זאת, הוא הדגיש כי המשרד מחויב לתת את כל הכלים והמשאבים לשוטרים, סוהרים ולוחמים כדי שהם יוכלו להמשיך בעבודת הקודש שלהם תחת התנאים המורכבים.
5. החשיבות של שיתוף פעולה עם משרד האוצר
בסיס ההצלחה להגדלת התקציב היה שיתוף פעולה הדוק עם משרד האוצר. השר סמוטריץ' שיבח את השר כץ על שותפות זו והדגיש את חשיבותה בהשגת הסכמים משמעותיים שיביאו לשיפור בשטח. "השקעה אמיתית בכוחות הביטחון היא הדרך להבטיח את שלומם של אזרחי ישראל ולחזק את הביטחון הלאומי", אמר סמוטריץ’.
ההסכם הזה משקף את מחויבות הממשלה להמשיך ולחזק את מערכת הביטחון הפנימית של ישראל, וזאת באמצעות השקעה ישירה במשאבים, תקנים ושדרוג התשתיות. בעוד שביצוע ההסכם יהיה אתגר, במיוחד לאור המשאבים המוגבלים, יש להניח שהשקעה זו תסייע לשדרג את המערכת ולטפל באתגרים ביטחוניים בצורה אפקטיבית יותר.