ח"כ טלי גוטליב (הליכוד), עורכת דין ומשפטנית ותיקה, תקפה בחריפות את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. בריאיון לתקשורת, טענה גוטליב כי מיארה פועלת באופן מכוון לפגוע ביציבות הממשלה הנוכחית. לדבריה, "היעד המרכזי שלה הוא לערער את שלטון הימין באמצעות פרשנויות משפטיות מגמתיות".
חשד להשפעה פוליטית במינוי
גוטליב רמזה לקשרים מוקדמים בין מיארה לבין ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט, כגורם אפשרי למינויה. "ייתכן בהחלט שהקשרים האישיים שקדמו למינוי השפיעו על בחירתה", אמרה, כשהיא מתייחסת לתקופה שבה מיארה מונתה כדירקטורית במדרשת שדה בוקר על ידי בנט.
מתקפה על בנט: "שיבש את אמון הציבור"
במהלך הריאיון לא חסכה גוטליב ביקורת גם מראש הממשלה לשעבר. לדבריה, בנט הוליך שולל את הציבור, והכשיר לראשונה בתולדות המדינה שותפות עם "תומכי טרור". לדבריה, "הציבור חייב לזכור מי הוא בנט – אדם שהשמאל הקיצוני משתמש בו ככלי ניגוח נגד ממשלת ימין יציבה".
קריאה להדחת מיארה מישיבות הממשלה
גוטליב קראה במפורש למנוע מהיועצת להשתתף בישיבות הממשלה:
"יש משפטנים מצוינים שיכולים לייעץ במקום מי שפועלת נגד הממשלה", אמרה. לדבריה, מדובר בצעד הכרחי לשמירה על תקינות המשילות.
ביקורת על ההתנהלות המשפטית: "תרגילים צפויים מראש"
לדברי גוטליב, מערכת המשפט פועלת לפי תרחישים מתוזמרים, כולל פסקי דין שנועדו להגביל את רה"מ. "זה מהלך שנבנה שלב אחרי שלב – כל פעם מוציאים מהכובע עוד טריק", טענה.
חקיקה יזומה: "אין חובה במכרזים מסוימים"
גוטליב אף הודיעה כי הניחה הצעת חוק שמבקשת להסדיר את נושא המינויים ללא מכרז במקרים מסוימים. "זו הצעת חוק שתבהיר את המובן מאליו – לא בכל מצב נדרש הליך תחרותי", הסבירה.
סיכום: "אנחנו שומרי הסף האמיתיים"
בסיום דבריה הבהירה גוטליב:
"נבחרי הציבור – ולא משפטנים ממונים – הם אלו שנושאים באחריות לשמור על המדינה, הערכים והמורשת".
לדבריה, עמדותיה של היועצת המשפטית "חסרות תוקף מהותי", והגיע הזמן לאזן את הכוח המשפטי במדינה.