המצב בתימן נמשך להחמיר עם תקיפות צבאיות חזקות שנעשו על ידי ארה"ב, והחות'ים מזהירים בתגובה כי כל הסלמה מצד המערב תוביל לתגובה קשה מצדם. במקביל, מדווחים על הרג ופצועים רבים כתוצאה מהתקיפות האחרונות.
התקיפות האמריקאיות בתימן: מבצע צבאי חסר תקדים
במהלך הלילה שבין שבת לראשון, צבא ארה"ב ביצע סדרת תקיפות נרחבות בתימן, ובין היתר תקף את הבירה צנעא. דיווחים מקומיים מצביעים על לפחות 48 הרוגים ומספר רב של פצועים, מה שמצביע על עוצמת התקיפות שזעזעו את המדינה. כוחות חיל האוויר האמריקאי תקפו במבצע האווירי הגדול ביותר מאז תחילת כהונתו של הנשיא טראמפ, מה שמסמן את המעורבות המוגברת של ארה"ב במלחמה הזו.
החות'ים מגיבים באיומים
החות'ים לא נשארו אדישים למתקפות האמריקאיות. בהודעה רשמית שפרסמו, הם איימו כי "ההסלמה לא תעבור ללא תגובה", והבהירו כי כל פעולה נוספת מצד המערב תתקל בהסלמה ממול. החות'ים טוענים כי התקיפות רק מעודדות את ישראל להמשיך את המצור על עזה, ומכנים את האיומים של נשיא ארה"ב בנוגע לאיומים בשייט במצר באב אל-מנדב כ"בדותות המטעות את דעת הקהל הבינלאומית".
טיל בליסטי לעבר מצרים: טלטלה במזרח התיכון
בהמשך למתקפות האוויריות, מדווחים על שיגור טיל בליסטי מחופי תימן אשר פגע בשטח חצי האי סיני במצרים. הטיל התרסק באזור שארם א-שייח', המרוחק כ-200 קילומטרים מהעיר אילת. ישראל בודקת כעת האם מטרת השיגור הייתה שטח ישראלי, אך בשלב זה לא ניתן לאשר את המידע.
פינוי מנהיגים בעקבות חשש לתקיפות נוספות
לאחר התקיפות האמריקאיות, קיבלו החות'ים החלטה לפנות את בתיהם של בכירים בתנועה מחשש לתקיפות נוספות. על פי דיווחים, מספר בתים של בכירים חות'ים הותקפו הלילה, דבר שעורר חשש נוסף בקרב המנהיגות המקומית.
בערוץ אל-חדת' הסעודי מדווחים: חלק ממנהיגי החות'ים עזבו את צנעא לסעדה ולעמראן, מחשש לתקיפות אמריקניות. החות'ים רוקנו מחסני טילים והעבירו אותם למקומות תת-קרקעיים מבוצרים מחשש לתקיפות חדשות, וכן העבירו כלים צבאיים לחוף המערבי.
המצב הקשה בתימן: מאות הרוגים ופצועים
במהלך הלילה האחרון, הותקפו עשרות מטרות ברחבי תימן, בעיקר באזורי צנעא וסביבותיה. התקיפות האוויריות גרמו לאבדות קשות, עם לפחות 48 הרוגים ומעל ל-100 פצועים. לפי הערכות, מדובר במתקפות החזקות ביותר מאז 2015, דבר שמעיד על החרפת הלחימה באזור.
המצב בתימן נמשך להחמיר, והשלכות המתקפות האחרונות עלולות להוביל להסלמה חמורה במזרח התיכון, כאשר כל צד ממתין לתגובה מצד השני.