פסטה קצ’יו א-פפה היא מנת פסטה קלאסית מהמטבח האיטלקי, המוכרת בזכות הפשטות שלה ובזכות השילוב הטעים של גבינת פקורינו ופלפל שחור. כדי להכין את המנה הזו, תצטרכו כמה מרכיבים בסיסיים אך איכותיים.
כדי להתחיל, יש לבשל 200 גרם פסטה (כמו ספגטי או כל פסטה אחרת שמתאימה לכם) בסיר עם מים מומלחים, עד שהפסטה מגיעה למצב “אל דנטה”. בשלב הבא, יש לחמם מחבת יבשה ולהוסיף כף של פלפל שחור גרוס, ולקלות אותו קלות כדי לשחרר את הארומה. לאחר מכן, יש לשמור מעט ממי הבישול של הפסטה (כחצי כוס) ולהוסיף אותם למחבת עם הפלפל, לאחר מכן להוסיף את הפסטה המבושלת ואת 100 גרם גבינת פקורינו המגוררת, תוך ערבוב מתמיד כדי שהרוטב יתאחד ויצפה את הפסטה בצורה אחידה.
יש להגיש את המנה מיד, עם עוד גבינה מעל, וליהנות מהטעמים הנפלאים של המנה האיטלקית הקלאסית הזו.