שר החוץ סער ומקבילו האמירתי הסכימו על העברת סיוע "דחוף" מהאמירויות לעזה.
לפי הודעת משרד החוץ של האמירויות, הסיוע לענות נועד בשלב ראשון להזין כ-15 אלף עזתים. ישראל הודיעה על מעבר 93 משאיות סיוע של האו"ם לרצועה, דובר האו"ם מוסר: "הסיוע לא הגיע ליעדו".
תיאום מדיני לצורך הומניטרי
שר החוץ הישראלי, גדעון סער, קיים שיחת תיאום חשובה עם מקבילו מאיחוד האמירויות, עבדאללה בן זאיד, במסגרתה גובשה תוכנית להעברת סיוע הומניטרי בהול לרצועת עזה. הצדדים סיכמו לפעול בשיתוף פעולה הדוק, על רקע חידוש ההעברות לאחר תקופה ממושכת של קיפאון.
סיוע ראשוני – מזון, תרופות ומאפיות
לפי הודעת משרד החוץ של איחוד האמירויות, בשלב הראשון יסופק מזון לכ-15 אלף אזרחים פלסטינים. בנוסף, הסיוע יכלול:
ציוד להפעלת מאפיות
מוצרי תינוקות חיוניים
תרופות וציוד רפואי מציל חיים
במשרד הדגישו כי "האספקה נועדה לתת מענה לצרכים המתמשכים של האוכלוסייה".
קריאה לסיוע בטוח ומתמשך
השר בן זאיד הבהיר את הצורך ב"סיוע רפואי וביטחוני, קבוע, חופשי ומפוקח לאוכלוסייה האזרחית". לדבריו, יש לוודא כי המשלוחים מגיעים ליעדם ומנוהלים ללא הפרעה.
השניים שוחחו גם על המאמצים לחידוש הפסקת האש ועל הצורך בשחרור בני הערובה, כחלק מהמהלכים הבינלאומיים המתהווים באזור.
המשאיות חוזרות לעבודה
לאחר הפסקה של שלושה חודשים, הוחלט בתחילת השבוע על חידוש הכנסת הסיוע לעזה. מאז, נכנסו לרצועה מעל ל-100 משאיות הכוללות קמח, מזון לתינוקות, תרופות וציוד רפואי.
לדברי צה"ל, כל משלוח נבדק בקפדנות על ידי רשות המעברים. ביום שני, לדוגמה, נכנסו רק תשע משאיות. לעומת זאת, אתמול נרשמה עלייה חדה עם 93 משאיות מטעם האו"ם שחצו את מעבר כרם שלום.
אתגרים בשטח
למרות הרצון הטוב, אין בידי ישראל יכולת להבטיח שהסיוע לא ייפול בידי חמאס. החשש הוא כי חלק מהתכולה תיחטף, תיסחר בשוק השחור ותממן את ארגוני הטרור.
עם זאת, בישראל מבהירים: "הסיוע מחולק גם בצפון הרצועה וגם בדרומה, מתוך הבנה כי הצרכים האנושיים חוצים גבולות".