טראמפ החל את נאומו בהתייחסות לעימות הודו-פקיסטן, החותים וגם על ההסכם עם סין. טרם דיבר על עידן אלכסנדר והוסיף: "יכולים לצאת דברים מהפסגה בקטאר".
עוד אמר שיבקר בקטר, סעודיה ואיחוד האמירויות. הוא לא ציין את ישראל.
על רקע דיווחים על מתיחות ביחסים בין השניים, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עם הנשיא לשעבר של ארצות הברית, דונלד טראמפ. בשיחה, טראמפ הדגיש את נחישותו להמשיך בשיתוף פעולה עם ישראל והביע תמיכה במדיניות הממשלה.
לדבריו, הקשר האסטרטגי בין המדינות הוא "עמוק ובלתי ניתן לערעור", והוא רואה חשיבות עליונה בחיזוק הקשרים עם ישראל.
מגעים דיפלומטיים מקבילים
לפני כן, קיים נתניהו פגישה מדינית עם סטיב וויטקוף, שליחו של טראמפ למזרח התיכון, וכן עם מייק האקבי, שגריר ארצות הברית לשעבר בישראל. בפגישה חזר נתניהו על עמדתו התקיפה: "משא ומתן עם חמאס יתנהל רק תוך כדי לחימה".
מאחורי הקלעים – חילוקי דעות
הדיווח שפורסם ב-NBC האמריקנית מצביע על פיצול בעמדות בין טראמפ לנתניהו, בעיקר בנוגע לעזה ולאיראן. על פי הפרסום, טראמפ אינו רואה טעם בהסלמה צבאית נוספת בעזה, ואף כינה זאת "מאמץ מיותר". מנגד, נתניהו סבור כי זהו חלון הזדמנויות משמעותי לפגיעה בפרויקט הגרעין האיראני.
טראמפ מעדיף פתרון מדיני
ביחס לרצועת עזה, טראמפ מבקש לקדם הפסקת אש ושיקום אזרחי, ואף תיאר את הרצועה כ"עתידה להפוך לריביירה של המזרח התיכון". בכך, הוא מבקש לצייר עתיד אזורי של יציבות, לעומת הקו התקיף שמובילה ישראל בשלב זה.
"אין קרע, רק פרשנות"
בתגובה לדיווחים, שגריר ארה"ב לשעבר, דיוויד פרידמן, הבהיר: "אין נתק בין טראמפ לנתניהו". לדבריו, "ישנם גורמים משני הצדדים שמעוניינים ביצירת תחושת ניתוק – ומפיצים לשם כך מידע שגוי. המציאות רחוקה מכך".