ראש הממשלה נתניהו ביקש לבטל את עדותו בבית המשפט בתאריך ה-16.6 בשל חתונת בנו אבנר.
רה"מ נתניהו נכנס לאולם בית המשפט המחוזי לקראת יום העדות האחרון במסגרת החקירה הראשית.
סיכום שלב משמעותי במשפט
לאחר 28 ימי עדות, ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לסיים את עדותו בתיק 2,000, הידוע גם כ"פרשת נתניהו–מוזס", כאשר בשבוע הבא תחל החקירה הנגדית. מדובר בשלב מכריע בו צוות ההגנה שואף לערער על גרסת הפרקליטות, תוך הדגשת היעדר יסוד שוחד במערכת היחסים שנרקמה לכאורה בין נתניהו לבין נוני מוזס, מו"ל "ידיעות אחרונות".
מהות ההאשמות
במרכז התיק עומדת הטענה כי מוזס הציע לנתניהו סיקור תקשורתי אוהד — ובמקביל סיקור שלילי ליריביו — בתמורה לקידום חקיקה שתפגע במתחרהו העיקרי, עיתון "ישראל היום". הפרקליטות טוענת שמדובר בהצעה בעלת אופי פלילי. ההגנה, לעומת זאת, מבקשת להציג את הקשר כיחסי גומלין לגיטימיים בין פוליטיקאים לכלי תקשורת, כפי שנהוג במדינות דמוקרטיות.
עדותו של נתניהו: "לא רציתי לסגור עיתון, רציתי גיוון תקשורתי"
במהלך הדיון, נתניהו הדגיש את חשיבות השונות בתקשורת, וציין כי עיתון "ישראל היום" היווה בעיניו פריצת דרך תקשורתית. "הוא שבר את ההגמוניה של השמאל", טען. לדבריו, מעולם לא ביקש לשלוט בתקשורת: "אנחנו לא במדינה טוטאליטרית, אלא בשוק פתוח".
ביקורת על התנהלות התקשורת והחקירה
נתניהו תקף את עצם קיומו של ההליך המשפטי: "אלו יחסי גומלין שמנסים להפליל אותם. זו שערורייה לדמוקרטיה ולחופש העיתונות". לדבריו, אין מדובר בהתנהלות חריגה או פלילית אלא בפרקטיקה רווחת של משא ומתן פוליטי-תקשורתי.
נקודות מרכזיות מהעדות:
חוק "ישראל היום": ההגנה טוענת כי רוב הפוליטיקאים הביעו בו תמיכה — ולא נחקרו.
מוזס כדמות פוליטית: "הוא לא רק מו"ל – אלא יריב פוליטי חזק", טען רה"מ.
אמונה בשוק חופשי: "לתת לאזרחים לבחור – לא לסגור, אלא לגוון".
המשך המשפט יפנה כעת לידי הפרקליטות, שתנסה לערער על הגרסה שהציגה ההגנה. המשפט צפוי להיכנס לשלב מעניין ודרמטי עוד יותר בשבועות הקרובים.