דיון סוער – היועמ"שית: "אין אכיפה בררנית"

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הגיעה היום (ראשון) לדיון סוער בוועדת חוקה, חוק ומשפט – הופעה חריגה, שלא התרחשה מאז נובמבר האחרון. היא לקחה חלק בדיון שיזם יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן, תחת הכותרת: "חשש לאכיפה בררנית בתחום ההדלפות ובזכות ההיוועצות עם עורך דין".

לכותרת הדיון, אין אכיפה בררנית", אמרה מיארה בפתח דבריה. "מערכת אכיפת החוק פועלת באופן תקין, עקבי ומקצועי".

בדיון, שנערך בעקבות חקירת פרשת ההדלפה של איש השב"כ, השתתפו לצד היועמ"שית גם פרקליט המדינה, עמית אייסמן, וכן משניה של היועצת המשפטית לממשלה ומשניו של פרקליט המדינה. כמו כן נכח נציג השב"כ בעל רקע מקצועי כצנזור צבאי.

בקשה חריגה – לשנות את כותרת הדיון
עוד טרם תחילת הישיבה, פנה רוטמן אל בהרב-מיארה עם 43 שאלות מוקדמות, ביניהן:

כיצד ניתן לוודא שהאכיפה אינה משמשת ככלי פוליטי?

האם השב"כ אמור לחקור שרים מכהנים במסגרת תפקידם?

היועמ"שית הגיבה בנחרצות, וביקשה לשנות את נוסח כותרת הדיון. לדבריה, "טוב היה אם השאלות כלל לא היו מנוסחות כך מלכתחילה".

עמדה תקיפה – לא קיימת אכיפה מפלה
במהלך הדיון, דחתה בהרב-מיארה בתוקף את ההאשמות: "אין אכיפה בררנית", אמרה בביטחון, והבהירה כי המדיניות כלפי הדלפות ואכיפה על עיתונאים נשמרת זהירה ומידתית, בשל חשיבותם של חופש הביטוי וחופש העיתונות.

התחום האפור -מתי כן אוכפים?
על פי דבריה, אכיפה פלילית תינקט רק כאשר דליפת מידע מסווג עלולה לגרום לפגיעה ממשית באינטרס הציבורי. היא הדגישה כי אין מדובר במהלך שגרתי, אלא במקרים חריגים בלבד.

לא מתייחסת לחקירות פעילות
בהרב-מיארה סייגה את התייחסותה לפרטים הקשורים לחקירות מתנהלות. "למען שמירה על תקינות ההליך הפלילי וטוהר החקירה", ציינה, לא תוכל לפרט בנוגע לפרשות פעילות או למקרים שבטיפול גורמי האכיפה.

הקשר לפרשה הביטחונית
הדיון התקיים על רקע חקירה רגישת במיוחד, במסגרתה נחקר איש שב"כ בחשד שהדליף מידע לתקשורת – ומנעו ממנו להיוועץ עם עורך דין עם תחילת מעצרו.

מבט קדימה
המתיחות בין הרשות המחוקקת לרשות המבצעת אינה צפויה להירגע בקרוב. עם זאת, הופעתה החריגה של היועמ"שית עשויה לסמן נכונות לשיח – גם אם הוא נוקב.

Exit mobile version