לאחר ביקורו בוושינגטון ובפגישתו עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ראש הממשלה בנימין נתניהו מתייחס למספר נושאים שעמדו במרכז השיחות, וביניהם האיום האיראני, החזרת החטופים, עתיד רצועת עזה, ומדיניות המכסים של טראמפ.
המאבק האיראני – הסכם או צעד צבאי
ראש הממשלה פתח את דבריו בהתמקדות בסוגיית איראן, וציין כי ישראל וארה"ב מסכימות כי לא ניתן לאפשר למדינה זו לפתח נשק גרעיני. "ההסכם הרצוי הוא כזה שיביא לפיצוץ המתקנים והפסקת הפעילות הגרעינית תחת פיקוח אמריקני", אמר נתניהו, והוסיף כי אם השיחות עם איראן ייכשלו, האפשרות הצבאית תהיה על השולחן. "כולנו מבינים את זה", ציין ראש הממשלה, בהדגישו את הסיכון שמציב המשא ומתן הכושל.
בהתאם לכך, נתניהו ציטט את טראמפ, שהביע תמיכתו בעמדה זו ואמר כי אם השיחות לא יבשילו להסכם, איראן צפויה להתמודד עם "סכנה גדולה".
החזרת החטופים – מחויבות מלאה
נושא נוסף שעלה בשיחות עם טראמפ היה החזרת החטופים הישראלים. נתניהו הדגיש את מחויבותו האישית לשחרורם, ואמר: "אני עובד כל הזמן למען החטופים ואני אעשה כל מה שניתן כדי להחזירם הביתה". הוא אף ציין את תגובתו של נשיא ארה"ב שהסכים עם עמדתו, והוסיף כי מטרה זו עומדת בראש סדר העדיפויות.
עתיד רצועת עזה – פתרונות אפשריים
לגבי רצועת עזה, נתניהו ציין את נחישותו של ישראל להשמיד את ארגון חמאס. הוא חשף כי ישראל נמצאת במגעים עם מדינות המעוניינות לקלוט את תושבי עזה, צעד שמטרתו למנוע את המצב הקיים ברצועה ולהפחית את הסיכון שמציבה.
המתיחות עם טורקיה – איום על ישראל
בנוגע למתיחות עם טורקיה, ראש הממשלה התייחס לכוונת אנקרה להקים בסיסים צבאיים בסוריה, ועמד על החשש שמדובר בצעד שעלול לסכן את ביטחונה של ישראל. "אם נזדקק לעזרה, נשוחח עם טראמפ על הנושא", אמר נתניהו בנוגע למגעים עם נשיא ארה"ב.
המדיניות הכלכלית – פתרון למכסים
לבסוף, נתניהו התייחס למדיניות הסחר של טראמפ, שדרשה מהמדינות להוריד את גירעון הסחר שלהן עם ארה"ב. "נוכל לעמוד בכך", אמר נתניהו, והדגיש את החשיבות של שמירה על קשרים כלכליים הדוקים עם ארה"ב.
הצהרותיו של נתניהו מבטאות את הקווים המרכזיים של מדיניות ישראל כלפי סוגיות ביטחוניות וכלכליות עולמיות, ואת המחויבות להבטיח את האינטרסים של המדינה בזירה הבינלאומית.