דיווחים בעזה: צה"ל הפציץ מרפאה של אונר"א בג'באליה, "לפחות 16 נהרגו".
עפ"י דיווחים מהרצועה, צהל ביצע תקף את מרפאת אונר"א בג'באליה – מספר ההרוגים עלה ל-19.
לאחר כשבועיים של המתנה, שב והסלים העימות בעזה, כאשר צה"ל הרחיב את פעילותו הקרקעית תחת פיקודו של שר הביטחון ישראל כ"ץ. בחזית המאבק נמצאים לא רק הלוחמים, אלא גם אזרחים, שסובלים מההרס וההשלכות הקשות של התקיפות. כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים על מאות הרוגים ופצועים, ומתארים מציאות הומניטרית קשה.
התקיפה במרפאת אונר"א: 19 הרוגים, תשעה מהם ילדים
היום (רביעי), דיווחו הפלסטינים על תקיפה ישראלית במחנה הפליטים ג'באליה שבצפון רצועת עזה, כאשר הם טוענים כי במתקפה נהרגו 19 בני אדם, בהם תשעה ילדים. עבדאללה מקדאד, מנהל מחלקת העזרה הראשונה בצפון עזה, ציין כי "אנחנו עדים לקריסה מוחלטת של השירותים הרפואיים וההומניטריים. שירותי החירום כמעט אינם פועלים, ויש רק שבעה אמבולנסים באזור, מה שלא מספיק לפינוי הפצועים."
המצב ההומניטרי הקשה – קריסה של שירותי הבריאות
המצב בעזה, במיוחד בצפון הרצועה, הולך ומחמיר עם כל יום שעובר. מקדאד אף ציין בראיון לערוץ הקטארי "אל-ערבי" כי "אנחנו לא מצליחים להוציא את כל ההרוגים והפצועים מהמקום בשל חוסר בכלי רכב רפואיים." המשמעות היא שמספרים גבוהים של פצועים נותרו ללא טיפול מיידי, דבר שמעמיד את חיי האנשים בסיכון נוסף.
הכינוי "טבח" ואובדן חיים נוסף
הרשת הקטארית "אל-ג'זירה" פרסמה כי מאז הבוקר, 41 בני אדם נוספים נהרגו בעזה כתוצאה מהתקיפות. במשרד הבריאות של עזה, הנמצא תחת שליטת חמאס, אישרו את מותו של 19 בני אדם במתקפת המרפאה אך לא התייחסו לדיווחים על הרג נוסף. המילה "טבח" הפכה למרכז השיח הפלסטיני סביב האירועים, כשהם רואים בכך את המחיר הקשה שגובים הקרב וההרס.
הרחבת הפעולה הקרקעית – "עוז וחרב" בעזה
לאחר קריסת הפסקת האש, אישר שר הביטחון ישראל כ"ץ את הרחבת המבצע הקרקעי "עוז וחרב", כשהוא כולל את אוגדה 36 וחטיבת גולני, שיפעלו במקביל בעורף הרצועה ובגבול רפיח. מדובר בהסלמה משמעותית, עם כניסת כלים צה"ליים לשטח רפיח, שבמהלכה בוצעו תקיפות אינטנסיביות.
תקרית בדרום – חיסול מחבל לפני הגעתו לגדר
בהמשך, עדכן דובר צה"ל כי במהלך הפעילות בדרום הרצועה זוהה מחבל חמוש שניסה להתקרב לגדר המערכת. כוחות צה"ל פתחו במבצע חיסול, תוך שהם מונעים את הגעתו לגדר ולפגיעה בכוחותינו. "המחבל חוסל בטרם הצליח להתקרב לגדר, ולא היו נפגעים בקרב כוחותינו," נמסר.
העימות המתמשך בעזה מציב בפני המערכת הביטחונית הישראלית אתגרים מורכבים, במיוחד בכל הנוגע לפעילות הצבאית וההשלכות ההומניטריות הנובעות ממנה. המאבק לא רק פוגע בתשתיות, אלא גם מציב את אנשי הרפואה והחירום במצב בלתי אפשרי, כאשר המצוקה גוברת וההשלכות נמשכות.