נתניהו אמר אתמול בעדות: "לא ידעתי על קשר בין אוריך ופלדשטיין לקטאר".
עורך דינו של ג'יי פוטליק, הלוביסט של קטאר, מאשר בגלצ: "הוא העסיק את פלדשטיין כדי לקדם אג'נדה שהוא מאמין בה".
גורם בכיר בחקירת "קטר-גייט": "היומיים הבאים יהיו קריטיים לחקירה, עדות רה"מ מסבכת לכאורה את החשודים".
לפי הדיווח, אוריך ופלדשטיין מוחזקים בתנאים של אסירים ביטחוניים, תנאים שנחשבים למחמירים יחסית וזאת בשל העובדה שהם נחשדים בעבירה של מגע עם סוכן זר.
ראש הממשלה ולשכתו יוצאים מגדרם כדי להעניק גיבוי מלא לאוריך. היום הופיעו בבית המשפט לפחות 4 מיועציו הקרובים. טופז לוק, עופר גולן, דוד שרן וגיא לוי. כולם הגיעו כדי לתמוך ביונתן אוריך במהלך הדיון.
מקורבי רה"מ לחדשות 14: "נתניהו רגוע ונינוח. בדיוק כמו בעבר והחקירות נגד מקורביו – ההר יוליד עכבר. העובדה שזימנו את רה"מ בבהילות ובחופזה לעדות מוכיחה כ-4,000 (…) עדים שמדובר בהמשכו של מסע הציד.
עורך הדין אפרים דמרי טוען כי אין סיכוי שהשב"כ לא היה מודע לעסקאות עם קטר
גילויים בפרשה – השב"כ ומערכת היחסים עם קטר
עורך הדין אפרים דמרי חשף בתוכניתו של שמעון ריקלין כי השב"כ היה מודע לקשר שבין יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה, לבין קטר. דמרי הדגיש כי "אין שום סיכוי ששירות הביטחון הכללי לא ידע על קשרים עם מדינה ערבית או העברת כספים לגורמים ישראליים". לטענתו, מדובר במצב בלתי אפשרי שבו השב"כ לא יהיה מודע למתרחש.
העובדות בשטח: אוריך ופלדשטיין לא היו בלשכת ראש הממשלה
דמרי הוסיף כי יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, שהיו חלק מהמערכת, לא היו קשורים ישירות ללשכת ראש הממשלה. הוא ציין כי השניים עבדו כפרילנסרים במשרד ראש הממשלה, ולא כחלק מהלשכה, ולכן היו יכולים לעבוד גם עם גופים אחרים. הקשר עם קטר, לפי דמרי, נוצר בתקופה שבה בנימין נתניהו לא היה בתפקיד ראש הממשלה.
הוא גם הוסיף: "ראש הממשלה לא היה מעורב בקשר הזה, ולא באופן ישיר ולא בעקיפין".
לפי דברי עורך הדין, הקשרים לא כללו את ראש הממשלה,
דמרי דיבר בנחרצות כאשר ציין: "אני מבטיח לכם, פלדשטיין מעולם לא היה דובר ראש הממשלה ולא עבד בלשכתו". הוא הוסיף כי יונתן אוריך לא הכיר את אנשי העסקים ג'יי פוטליק וגיל בירגר, ולכן אין מקום להניח כי העבירו עדויות מטעם קטר.
הדרמה בבית המשפט – צו איסור הפרסום הוסר
במהלך דיון להארכת מעצרם של אוריך ופלדשטיין, השופט מנחם מזרחי, נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, הסיר את צו איסור הפרסום על פרשת קטר. השופט הביע ביקורת חריפה על המשטרה, שהפקירה את הצו ולא אכפה אותו כראוי. הוא ציין כי הצו הפך "למבויש" בעקבות הדלפות חוזרות ונשנות.
החשד לעבירות שוחד
בינתיים, נשקף החשד כי אוריך ופלדשטיין קיבלו תשלומים מקטר בתמורה לקידום האינטרסים של המדינה הזו בישראל. עם זאת, קטר לא נחשבת למדינת אויב בישראל. מדובר בחקירה פלילית שבודקת את הקשרים של אוריך, פלדשטיין וישראל איינהורן עם גורמים בקטר.
חלק מהמימונים – פוטליק, בירגר ושפיר
במהלך החקירה, התברר כי חלק מהמימון עבר דרך אריאל שפיר, שעבד עם אוריך ואיינהורן בחברת "פרספשן". גיל בירגר, איש עסקים ישראלי לשעבר, וג'יי פוטליק, לוביסט אמריקאי העובד עבור ממשלת קטר, היו מעורבים גם הם בפרשה.
לפי בירגר, הוא העביר תשלום לפלדשטיין, שהיה קשור לשירותים שניתנו ללשכת ראש הממשלה ולא לקטר.