ההדלפה שהסעירה את הממשל האמריקני – התקיפה בתימן

צילום אילוסטרציה/ארכיון: רשתות חברתיות על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

בחשיפה חדשה שזעזעה את הממשל האמריקאי, התברר כי חילוקי דעות קשים היו בין בכירי ממשל טראמפ על אופי ההתערבות הצבאית בתימן. הדלפה מקרית של שיחה מסווגת, בה השתתף העיתונאי ג'פרי גולדברג, חשפה את העימותים הפנימיים וההבדלים בעמדות על מבצע התקיפות נגד החות'ים בתימן.

הצטרפות בטעות לשיחה מסווגת
האירוע החל כאשר העיתונאי ג'פרי גולדברג צורף בשוגג לצ'אט סגור, בו השתתפו בכירים בממשל טראמפ. בשיחה זו דנו הגורמים בקיום תקיפות צבאיות נגד המורדים החות'ים, אשר מהווים איום על הספנות בים האדום. גולדברג, אשר השתתף בשיחה בלי כוונה, צפה בעימות פנימי משמעותי, בו כל אחד מהמשתתפים הביע את עמדתו על המבצע הצבאי.

ההתרעה של שר ההגנה
שר ההגנה האמריקאי, פיט הגסת', לא היסס להתריע כי אם ארה"ב לא תנקוט בפעולה מיידית, ייתכן שישראל תנקוט בתקיפה עצמאית. "אם אנחנו לא נפעל, הישראלים יתקפו", אמר הגסת' והביע תמיכתו בהמשך התקיפות המיידיות. לדעתו, דחיית המתקפות עשויה להיראות בעיני הציבור כ"חוסר החלטיות" מצד הממשל, דבר שיכול לשחק לידיים של ישראל.

סגן הנשיא ועמדתו הספקנית
מנגד, סגן הנשיא ג'יי. די. ואנס היה סקפטי לגבי ההתערבות האמריקאית, והביע התנגדות להתקפה על החות'ים. ואנס ציין כי התקיפה תועיל יותר לאירופה מאשר לארה"ב, והוסיף כי זה עלול להוביל לעליית מחירי הנפט, דבר שיפגע בכלכלה האמריקאית. "אני לא בטוח שהנשיא מודע עד כמה זה לא עולה בקנה אחד עם המסר שלו כלפי אירופה", טען.

ההשלכות של המבצע על יחסי ארה"ב-אירופה
בעיניו של ואנס, המעורבות האמריקאית במבצע הצבאי תשרת בעיקר את האינטרסים האירופיים, בעוד שארה"ב לא תפיק ממנה תועלת ישירה. "אני פשוט שונא לחלץ את אירופה שוב", סיכם ואנס את עמדתו. סגן הנשיא לא התנגד לחלוטין למבצע, אך ראה את ההתערבות כצעד שיביא לתוצאות שליליות לארה"ב.

המסקנות מההדלפה
ההדלפה של השיחה המסווגת חשפה את חוסר ההסכמה החריף בין בכירי הממשל בנוגע למדיניות הצבאית כלפי תימן והאזור כולו. ההתכתבות מדגימה את המתח המתמשך בממשל טראמפ בין הגישות האמריקאיות והאירופיות, כמו גם את הפערים בין האינטרסים הגלובליים של המעצמה.

Exit mobile version