עימות חריף בישיבת הממשלה: היועמ"שית סירבה להשיב לשאלות השרים בנוגע לניגוד עניינים

צילום אילוסטרציה/ארכיון: רשתות חברתיות על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

במהלך ישיבת הממשלה האחרונה, התעורר עימות מתוקשר בין השרים ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה. הסיבה המרכזית למחלוקת הייתה סירובה של בהרב-מיארה להשיב לשאלות השרים בנוגע לניגוד העניינים שבו היא מצויה, לאור פיטוריה הצפויים. האירוע עורר תגובות נזעמות בקרב חברי הממשלה, ששמעו את הצהרתה של היועמ"שית כי היא לא מצויה בניגוד עניינים, דבר שגרם לעימותים פנימיים.

הסירוב לענות: "לא בניגוד עניינים"
השר יואב קיש דרש ממנה להשיב לשאלה הברורה: "את חושבת שאת לא בניגוד עניינים?". תשובתה הקצרה והנחרצת "לא" הובילה לצחוק בקרב חלק מהשרים. העימות התלהט עוד יותר כאשר השר שלמה קרעי העלה סוגיה משפטית לגבי המצב המשפטי של השר המיועד, איתמר בן גביר. בהרב-מיארה, כהרגלם, שימשה כעורכת הדין המייעצת, אך ניכר היה כי לא היו לה תשובות משביעות רצון לשאלותיהם.

הכעס בממשלה: "לא מייצגת אותנו"
לאחר סיום הדיון, שרים רבים הביעו אכזבה מהתשובות שהעניקה היועמ"שית. אחד השרים ציין: "היא לא מייצגת אותנו. אנחנו מתמודדים עם בג"ץ בעצמנו, ולא מקבלים סיוע ממנה". אחד השרים אף טען כי היועמ"שית לא סיפקה תשובות מספקות ויצאה מהדיון בבושת פנים.

סוגיית מינויו של בן גביר: עימות משפטי
במקביל לעימות המילולי, במהלך הישיבה גם עלה הנושא המשפטי של מינויו של איתמר בן גביר לתפקיד שר לביטחון לאומי. בהרב-מיארה הביעה את עמדתה המשפטית, ולדבריה, לא ניתן למנות את בן גביר לתפקיד בשלב זה. אולם, בית המשפט העליון פסק כנגד עמדתה, ודחה את בקשת ארגוני השמאל להוציא צו-ביניים נגד המינוי. מינויו של בן גביר יעלה להצבעה בממשלה מחר.

עימות נוסף עם שר המשפטים
במהלך הישיבה, השר יריב לוין לא חסך בביקורת כלפי בהרב-מיארה. לוין האשים את היועמ"שית בהתערבות לא ראויה בהכרעות הממשלה, וטען כי היא חורגת מסמכויותיה. "אתם רוצים להיות ועדה מפקחת נוסח איראן", אמר לוין, תוך שהוא מבקר את התערבותה בהחלטות שמתקבלות בממשלה.

לוין המשיך בביקורת חריפה: "האם את נציגת העם? מה מידת האחריות שלך? את חוסמת כל חקיקה". מילותיו של לוין, שהיו מלאות בזעם, רק חיזקו את תחושת חוסר האמון שמרגישים רבים מהממשלה כלפי היועמ"שית.

ההתמודדות המשפטית והמחלוקות הפוליטיות
העימותים הללו משקפים את המתיחות הגוברת בין המערכת המשפטית והממשלה, ובפרט את מערכת היחסים המתוחה בין היועץ המשפטי לממשלה לשרים. לאור העימותים האחרונות, רבים תוהים כיצד יימשך שיתוף הפעולה בין המערכת המשפטית לממשלה וכיצד תתנהל המערכת המשפטית בעתיד הקרוב.

האם נוכל לצפות לעוד עימותים נוספים? ככל הנראה, מאורעות אלה לא צפויים להסתיים בקרוב.

Exit mobile version