ההסכם בין הליכוד ועוצמה יהודית, שנחתם היום (שלישי), צפוי לשנות את פני המערכת הפוליטית בישראל. לאחר תקופה של נתק, חזרה סיעת עוצמה יהודית לממשלה, ומעמדו של יו"ר המפלגה, איתמר בן גביר, מתחזק. מה עומד מאחורי הצעד הזה? איך השפיעו האירועים האחרונים על ההסכם? ולמה המהלך הזה כל כך משמעותי?
חזרה לממשלה בעקבות קריסת הפסקת האש
לאחר שנראה היה כי יש תהליך של רגיעה, קריסת הפסקת האש במהלך מבצע "עוז וחרב" סללה את הדרך לחזרתו של בן גביר לממשלה. בשעות הבוקר של היום, פרסמו הליכוד ועוצמה יהודית הודעה משותפת בה נמסר כי סיעת עוצמה יהודית תחזור לממשלה והשרים שלה ישובו לתפקידיהם. מה שמעניין הוא שהמהלך הגיע לאחר שבן גביר דרש דרישות ברורות לחזרה לממשלה, והפסקת האש שהסתיימה לא השאירה ברירה אלא להיענות להן.
תמיכתו של בן גביר במאבק הצבאי
בעקבות החזרה לממשלה, בן גביר בירך על ההתחדשות במאבק הצבאי, שהייתה אחת מהדרישות המרכזיות של מפלגתו. "מברכים על חזרת מדינת ישראל ללחימה עצימה", ציין בן גביר בהצהרה רשמית. הוא הדגיש כי ישראל חייבת להמשיך במאבק נגד חמאס: "לא ניתן להשלים עם קיום ארגון הטרור הזה, והצעד הנכון והערכי הוא למוטט אותו".
דרישותיו של בן גביר ומדיניות התקציב
בשבועות האחרונים, בן גביר הציב תנאים ברורים לחזרתו לממשלה, שהיו קשורים בעיקר במדיניות התקציב ובתמיכתו בחוקי התקציב שהיו אמורים להתקבל. הרקע למהלך היה דיל בין עוצמה יהודית לבין הקואליציה, במסגרתו בן גביר קיבל התחייבויות מממשלת נתניהו בנוגע לקידום חוקים ותחומים שמפלגתו רואה בהם חיוניים.
החזרה לממשלה: עוצמה יהודית מחוזקת
החזרה של עוצמה יהודית לממשלה מחזקת את המעמד של בן גביר ונותנת לו יותר כוח בעיצוב מדיניות הממשלה. במהלך השבועות האחרונים, המפלגה שהייתה בעימות עם הליכוד נמצאת כעת בעמדה של השפעה ניכרת, לאחר שהצליח להבטיח תמורה מסוימת בתמורה לחזרתה לממשלה.
סיכום
מהלך החזרה של בן גביר ועוצמה יהודית לממשלה לא רק שהוא נושא איתו משמעות פוליטית גדולה, אלא גם מציב את המפלגה בעמדה יותר חזקה בנוגע לעתיד המדיניות הביטחונית והתקציבית של ישראל. ככל שיבולע למהלך הזה תוצאה חיובית עבור הקואליציה והאזרחים, כך תחזק עוצמה יהודית את מעמדה במערכת הפוליטית.