בימים האחרונים, נדמה כי מוקדי הכוח השמאלניים במדינת ישראל חורגים מכל גבול, ותוקפים באופן שיטתי את הממשלה הנבחרת ואת ראש הממשלה בנימין נתניהו. מעצרים של בכירים במערכת הביטחון, ערעור מתמשך על סמכויות הממשלה – כל אלה מעידים על תחושת איבוד שליטה שמטרידה את הציבור הרחב, כולל אנשי שמאל ציונים והגונים. ההתנהלות הזו מציבה את השלטון במצב של חוסר יציבות פוליטית, ומעמידה את שאלת המנהיגות והיכולת לנהל את המדינה בסימן שאלה.
במקביל, דיונים בבית המשפט העליון על האפשרות להוציא את ראש הממשלה נתניהו לנבצרות רק מעמיקים את תחושת הבלבול והחוסר יציבות הפוליטית. הנושא הזה מעורר סערה ציבורית רחבה, כאשר חלק מהמערכת הפוליטית והציבור טוענים כי מדובר בהפיכה שקטה במערכת השלטון. הדיונים עצמם אינם נוגעים רק לשאלת תפקודו של ראש הממשלה, אלא גם למעמדו החוקי והפוליטי במדינה. המערכת המשפטית לא פעם מוצאת את עצמה מתערבת בעניינים פוליטיים רגישים, והפעם נראה כי היא עומדת במרכז המחלוקת על עתיד הממשלה ויכולת ההתנהלות שלה.
למרות העוצמה של המתקפות וההפגנות, נדמה כי ראש הממשלה נתניהו בוחר לשתוק ולשמור על שתיקה מול כל האירועים הללו. המצב בו לא ננקטת פעולה ברורה לפתרון המשבר מהווה סימן מטריד לכך שהוא לא מצליח להחזיר את השליטה לידיו, דבר שמחייב תשומת לב דחופה. על פי טענות מסוימות, נתניהו מקווה שההתערבות מצד גורמים בינלאומיים, במיוחד הנשיא טראמפ, תאפשר לו להפעיל את סמכויותיו ולבצע שינויים דרמטיים בממשלתו, אך בשלב זה אין מקום להמתין לפתרון חיצוני. ההנהגה המקומית חייבת להימצא בידי נתניהו, הוא ראש הממשלה הנבחר – וכל פעולה שתשאיר את המצב הנוכחי על כנה עלולה להוביל להתמוטטות ממשלתו.
העתיד הפוליטי של מדינת ישראל תלוי, במידה רבה, בנכונותו של נתניהו להתמודד באופן מיידי עם המצב, להחזיר את סדרי השלטון ולהפעיל את סמכויותיו בצורה אחראית. אם הוא לא ינקוט בפעולה, ייתכן כי מדינת ישראל תמצא את עצמה בפני קריסה של המערכת הפוליטית, שתהיה קשה לתיקון.
נתניהו כמנהיג הנבחר חייב לקחת אחריות ואומץ ולפטר את ראשי המערכות, כולל את ראשי השב"כ, הצבא והיועצת המשפטית לממשלה. אם בית המשפט העליון יתערב וינסה לשבש את פעולתו של ראש הממשלה, על נתניהו לפנות לעם ולהצהיר באופן חד משמעי שהוא לא מקבל התערבות כזו במערכת השלטונית, ולדרוש את תמיכת הציבור בהגנה על הדמוקרטיה ועל שלטון החוק.