בשבוע האחרון, מסעדת "חומוס אבו יוסף" שבחיפה הוכרה בזכות הישגיה הקולינריים וזכתה בפרס הקולינרי הארצי לשנת 2024 מטעם משרד התיירות. הפרס מוענק למסעדות שתרמו תרומה משמעותית לתרבות האוכל בישראל, והמוענק השנה הוענק למסעדה בשל השימוש בחומרי גלם מקומיים ובזכות שמירת המתכון המסורתי של החומוס.
המסעדה נפתחה בשנת 1974 על ידי משפחת יוסף ומאז הצליחה לשמר מתכון שמועבר מדור לדור, תוך התאמה לצרכים המודרניים של הסועדים. בטקס הענקת הפרס הובהר כי "אבו יוסף" אינה רק מסעדה, אלא גם מקום מפגש בין תרבויות שונות, המושך אליו מבקרים מכל רחבי הארץ והעולם.
בעלי המסעדה הביעו את התרגשותם מהזכייה ואמרו כי מדובר ב"בתעודת כבוד לעבודה קשה ולמסורת ארוכת שנים". הזכייה בפרס מדגישה את מחויבות המסעדה להמשיך ולקיים את המסורת תוך שמירה על רמות הגבוהות ביותר של איכות ואותנטיות.