המטבח האסייתי ממשיך ליהנות מפופולריות גואה בישראל, עם עלייה ניכרת במספר המסעדות החדשות שנפתחו ברחבי הארץ במהלך השנה האחרונה. המטבחים היפני, הסיני והתאילנדי הם המובילים בתחום, ומציעים מגוון רחב של מנות שאותן ניתן למצוא גם בפרשנויות מודרניות המותאמות לטעמים המקומיים.
מחקרים מראים כי הישראלים נמשכים לטעמים הייחודיים שמציע המטבח האסייתי. הבריאותיות של המנות, המורכבות מירקות טריים, מרקים חמים ואוכל מוקפץ, תורמת גם היא להעדפתו על פני מטבחים אחרים. לאור זאת, המטבח האסייתי הפך לבחירה פופולרית עבור הסועדים, הן במסעדות והן בבית.
בנוסף, יצרני המזון המקומיים מתחשבים בביקוש הגואה ומרחיבים את מגוון המוצרים האסייתיים הזמינים ברשתות השיווק. כך, הטעמים האסייתיים ומרותקם התזונתי לא רק נכנסים למוסדות המזון הציבוריים אלא גם למטבחים הביתיים, והם ממשיכים להתרחב ולשטוף את השוק המקומי.