בשנים האחרונות חלה שינוי דרמטי בתרבות האוכל בישראל. ענף המסעדנות בארץ פורח ומגוון, והמסעדות הפכו למוקדים שמביאים תחת גג אחד תרבויות אוכל מכל רחבי העולם. במיוחד בתל אביב, פתיחת מסעדות שף חדשות הפכה לדבר שבשגרה. המטבח המקומי מתערבב עם השפעות קולינריות ממדינות כמו איטליה, יפן וצרפת, ובכך נוצר שפע של טעמים וגישות בבישול.
בצד ההעדפה למטבחים הגלובליים, מתייצבת גם נטייה ברורה למודעות בריאותית. תפריטים טבעוניים, אורגניים ונטולי גלוטן הפכו לנפוצים מאוד. הקהל הרחב מוצא בבתי קפה ובמסעדות רבות אפשרויות בריאות מגוונות, שמותאמות לאורח חיים בריאותי. המודעות לאוכל טרי ובריא נמצאת במגמת עלייה, מה שמעשיר את המטבח הישראלי ומביא אותו למקום יצירתי ומגוון יותר.
ישראל הפכה למוקד שוק קולינרי חיי ותוסס, אשר לא רק מושך אלפי תיירים, אלא גם מקומי המבקשים לחוות חוויות טעימות וחדשות. השפעות שונות והמצאות מתמשכות במטבח יוצרות סצנה קולינרית עשירה ומלהיבה, אשר מספקת מענה לצרכים ולרצונות המגוונים של הקהל.