חוקרים מאוניברסיטת טוקיו פיתחו פרוטוטיפ חדש שמאפשר מדידת לחץ דם, היפרדות ורמות סוכר בדם באמצעות מצלמה אופטית. הטכנולוגיה הזו פותחת אפשרויות חדשות למדידות בריאות שאינן גורמות לכאב. לצורך גילוי שינויים בזרימת הדם, השתמשו החוקרים במצלמת מולטי-ספקטרלית שהופנתה אל פניהם של המשתתפים בניסוי, כאשר הנתונים ניתוחו בעזרת תוכנה מבוססת אינטיליגנציה מלאכותית.
למרות שאנשים לא יכולים לראות את השינויים הקטנים בעוצמת הזרם בדם, מצלמות מולטי-ספקטרליות מסוגלות לזהות אותם מכיוון שהן רואות בטווח האינפרה-אדום והאולטרה-סגול. בנוסף, רגישותן לשינויים כאלו גבוהה הרבה יותר. עם זאת, גילוי מצבים בריאותיים כמו סוכרת והיפרדות מורכב ללא תוכנת ניתוח מבוססת אינטיליגנציה מלאכותית, בשל רעש חום ועיקולים אחרים המקשים על עיבוד הנתונים בשיטות מסורתיות.
תוכנת האינטיליגנציה המלאכותית אומנה על ידי השוואת התמונות עם מדידות דם אמיתיות שנעשו באותו הזמן, והיא הצליחה לחזות גורמים בריאותיים חשובים בדיוק גבוה. לדוגמה, תוכנה הצליחה לחזות סוכרת ב-75.3% מהמקרים, מה שחשוב במיוחד לאור העלייה בעולם במקרי סוכרת. בנוסף, היא הצליחה לחזות היפרדות ב-94.2% מהמקרים, דבר שיכול לעזור בהתמודדות עם מחלות לב וכלי דם המהוות גורם מוות שכיח במדינות מודרניות.