המטבח הים-תיכוני, אשר זכה לעדנה בשנים האחרונות, משתלב כיום במסעדות יוקרה ברחבי הארץ. מנות פשוטות ומוכרות, כמו חומוס, סלטים טריים ודגים על הגריל, מקבלות פרשנות חדשה באמצעות שימוש בטכניקות עכשוויות וחומרים יוקרתיים. השילוב הזה מעלה את הרף של החוויה הקולינרית ומזמין את הסועדים לחוות טעמים מוכרים בדרכים חדשות ומפתיעות.
מעבר לפשטות ולרעננות שבמנות, המסעדות מדגישות גם את הבריאות והקיימות של המטבח הים-תיכוני. המגמה הזו מציעה חוויה של שילוב של טעמים אותנטיים עם רמת אוכל גבוהה ביותר. המומחים סבורים שזהו רק תחילתו של תהליך אשר ימצב את המטבח הים-תיכוני כאחד מהמטבחים המשפיעים בעולם.
בתחום הקולינריה, ההשפעה של המטבח הים-תיכוני ניכרת לא רק בישראל, אלא גם בזירה הבינלאומית. המפגש בין המסורת לטכנולוגיות מודרניות מספק לסועדים אפשרויות חדשות ומעניינות, ומצביע על עתיד מזהיר למגוון זה של אוכל.