בשלוש השנים האחרונות נרשמה עלייה חדה במספר המאפיות האיכותיות ברחבי הארץ. לחמים בעבודת יד, קרואסונים צרפתיים וקינוחים מוקפדים הפכו לנפוצים בכל פינה, החל בערים מרכזיות ועד ליישובים קטנים. המגמה הזו נובעת מהרצון של הקהל הישראלי לצרוך מזון איכותי ומושקע יותר.
עם זאת, תהליך הייצור הארוך והחומרים היקרים גורמים לכך שהמחירים במאפיות אלו גבוהים משמעותית ממאפיות מסורתיות. הלקוחות מוכנים לשלם יותר עבור איכות גבוהה והשקעה ביצירת מוצר. השאלה הגדולה היא האם מגמה זו תישאר או תיעלם ככלכלת ישראל תשתנה.
השפעת המגמה הזו עשויה להיות רחבה, והעתיד יוכיח אם הביקוש למאכלים איכותיים ימשיך לעלות או יקטן, אך כיום נראה כי הציבור בישראל שואף יותר ויותר למוצרים ייחודיים ואיכותיים.